Λουκέτο», αλλά και «φέσι» κυρίως προς τους εργαζομένους, που φτάνει τα 850.000 ευρώ

 

850.000 ευρώ στους εργαζομένους
Μπήκε «λουκέτο» στο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ που χρωστά 850.000 ευρώ στους εργαζομένους

Λουκέτο», αλλά και «φέσι» κυρίως προς τους εργαζομένους, που φτάνει τα 850.000 ευρώ, έβαλε η διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου στο ΙΕΚΕΜ-ΤΕΕ, το δημόσιο ινστιτούτο που είχε δημιουργηθεί στη δεκαετία του 1990 για να καλύψει τις ανάγκες της διαρκούς επιμόρφωσης των μηχανικών σε θέματα τεχνολογικών εξελίξεων, αλλά και να κάνει μελέτες σε επιστημονικά θέματα.

Η απαξίωση είχε ξεκινήσει από χρόνια, αλλά τους τελευταίους 19 μήνες είχε μείνει χωρίς διοίκηση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πληρώσει τους επτά συνεργάτες του, ούτε και τους προμηθευτές υλικών για τις υποδομές του.

Το κλείσιμό του, που έγινε το περασμένο καλοκαίρι, ήταν μια αναμενόμενη κατάληξη της απαξίωσης από την ηγετική ομάδα του ΤΕΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ετοιμάζεται νέο σχήμα με τη συμβολή του ΤΜΕΔΕ, του νέου φορέα που δημιουργήθηκε με τον νόμο 4387/2016 για να καλύψει τις ανάγκες μηχανικών αλλά και εργοληπτών δημοσίων έργων στην έκδοση εγγυητικών επιστολών που είναι αναγκαίες για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Ο βασικός στόχος όμως φαίνεται ότι είναι η είσοδος ιδιωτών στον τομέα της επιμόρφωσης των μηχανικών.

Ακούγεται ήδη ότι μεγάλος όμιλος, που συνδέθηκε στο παρελθόν με κρούσματα κακοδιαχείρισης στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, ενδιαφέρεται να πάρει μέρος στο νέο εγχείρημα…………………..

http://www.efsyn.gr/arthro/